Vanaf januari 2018 is het mogelijk fitheidstrainingen voor ouderen te volgen in Dordrecht. De programma’s bestaan uit vitaliteits- en valpreventieprogramma’s. Het aanbieden van kracht- en conditietrainingen in een gezellige groep heeft een positieve invloed op eenzaamheid en kwetsbaarheid.

Fysiotherapie Stationsplein wilt de eenzaamheid en kwetsbaarheid onder ouderen verminderen. Sport en bewegen kan als (preventief) middel ingezet worden om kwetsbaarheid te verminderen of, op lange termijn, te verhelpen. Het beweegprogramma is gericht op het bevorderen van sociaal contact, maar ook op het verbeteren van de conditie en kracht. Fysieke activiteit vermindert het risico op het ontstaan van hart- en vaatziektes, verbetert de lichaamssamenstelling en de gezondheid van de botten. Bewegen bevordert de vitaliteit van ouderen en vermindert de kans op vallen.

Doel van dit initiatief is ouderen in gemeente Dordrecht zo lang als mogelijk zelfstandig en op eigen kracht te laten deelnemen aan de maatschappij, kwetsbaarheid te verminderen en het valrisico te verkleinen. Bent u 65 jaar of ouder, voelt u zich niet fit en/of loopt u risico om te vallen? Vindt u het fijn om hier in groepsverband iets aan te veranderen? Dan vindt u het wellicht gezellig om deel te nemen aan het 65+ programma.

 

Bel voor meer informatie met 078-6142622 of neem contact op

Fitte vitale ouderen 65+ Dordrecht Fysiotherapie
Maak nu een afspraak of bel voor meer informatie