Psychosomatische Fysiotherapie

Maak nu een afspraak of bel voor meer informatie

Wat is Psychosomatische Fysiotherapie?

‘Psycho’ staat voor de psyche, de geest, van de mens en ‘somatisch’ staat voor lichamelijk. Psychosomatisch wil zeggen dat er een verband is tussen de geest en het lichaam. Bij psychosomatische fysiotherapie wordt dieper ingegaan op het ontstaan of het aanwezig blijven van uw klachten. Vanaf de basis, de lichamelijke klachten wordt er gekeken welke verbanden er aanwezig zijn op het gebied van emoties, gedachten, gedrag, leefomgeving, werk etc.

Voor wie is psychosomatische fysiotherapie?

Voor iedereen die zich uit balans voelt en tobt met lichamelijke klachten. Wanneer u last heeft van stress en spanning, chronische pijn, hoofdpijn, angst- en stemmingsklachten, vermoeidheids- en slaapproblemen, hyperventilatie en hoofdpijn. Het kan zijn dat u al veel onderzoeken heeft gehad, maar dat de oorzaak van uw klachten niet wordt gevonden. Of dat de klachten ernstiger zijn dan dat op grond van de aandoening zou mogen worden verwacht. Men spreekt dan van onvoldoende verklaarde klachten. Mogelijk zou psychosomatische fysiotherapie ook voor u wat kunnen betekenen.

Fysiotherapie versus psychosomatische fysiotherapie

Zowel de fysiotherapeut als de psychosomatisch fysiotherapeut doen bij u lichamelijk onderzoek. Er wordt gevraagd naar diverse kanten van uw gezondheid zoals de sociale, psychische en gedragsmatige kant. De psychosomatisch fysiotherapeut is op die laatste twee gebieden meer gespecialiseerd.

Waar bestaat de behandeling uit?

Een behandeling kan bestaan uit gesprekstherapie, coaching, lichaamswerk, massage, oefeningen ter ontspanning of juist ter beweging. Specifieke psychosomatische fysiotherapie oefeningen zijn bijvoorbeeld oefeningen gericht op het weer leren voelen van de eigen grenzen en hiermee om leren gaan. Of ademhalingsoefeningen gericht op het (weer) ontspannen kunnen ademhalen.

Vergoeding Psychosomatische Fysiotherapie

Als u aanvullend verzekerd bent voor fysiotherapie, dan geldt dit ook voor psychosomatische fysiotherapie.

Maak nu een afspraak of bel voor meer informatie